Hospodaření s majetkem vybrané obce - Bakaj, Michal (2009)
Česká republika se postupně ubírá směrem fiskální decentralizace se snahou přenést zodpovědnost na municipální jednotky. Úměrně tomu se tedy dá očekávat zvýšení významu obecních rozpočtů a zvýšení odpovědnosti obcí při nakládání s obecním majetkem. Předmětem bakalářské práce je tedy analýza hospodaření s majetkem obce Hodice v letech 2001 -- 2007. Na základě jak teoretických tak i praktických poznatků z vybrané oblasti hospodaření se tato práce zabývá otázkou, zda daňové příjmy vybrané obce jsou dostatečné i pro rozvoj majetku obce, a snaží se prokázat závislost mezi celkovými příjmy a majetkem vybrané obce.