Hospodaření s majetkem vybrané obce - Bakaj, Michal; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Česká republika se postupně ubírá směrem fiskální decentralizace se snahou přenést zodpovědnost na municipální jednotky. Úměrně tomu se tedy dá očekávat zvýšení významu obecních rozpočtů a zvýšení odpovědnosti obcí při nakládání s obecním majetkem. Předmětem bakalářské práce je tedy analýza hospodaření s majetkem obce Hodice v letech 2001 -- 2007. Na základě jak teoretických tak i praktických poznatků z vybrané oblasti hospodaření se tato práce zabývá otázkou, zda daňové příjmy vybrané obce jsou dostatečné i pro rozvoj majetku obce, a snaží se prokázat závislost mezi celkovými příjmy a majetkem vybrané obce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses