Srovnání BCPP a Wiener Börse - Blecha, Radek (2009)
V nedávné době došlo k majetkovému vstupu Wiener Börse na Burzu cenných papírů Praha a je tedy pravděpodobné, že nadále se jejich vývoj bude ubírat podobným směrem. Tato bakalářská práce představuje komparativní analýzu jejich historického vývoje, podmínek členství, organizace, členění tržních segmentů, způsobu a objemu obchodování a také burzovních indexů v době před očekávanými změnami BCPP podle nového majoritního vlastníka. Práce si klade za cíl vystihnout podobnosti obou burz a naopak oblasti, v kterých se nejvíce odlišují.