Srovnání BCPP a Wiener Börse - Blecha, Radek; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V nedávné době došlo k majetkovému vstupu Wiener Börse na Burzu cenných papírů Praha a je tedy pravděpodobné, že nadále se jejich vývoj bude ubírat podobným směrem. Tato bakalářská práce představuje komparativní analýzu jejich historického vývoje, podmínek členství, organizace, členění tržních segmentů, způsobu a objemu obchodování a také burzovních indexů v době před očekávanými změnami BCPP podle nového majoritního vlastníka. Práce si klade za cíl vystihnout podobnosti obou burz a naopak oblasti, v kterých se nejvíce odlišují.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses