Management kvality ve veřejné správě se zaměřením na aplikaci modelu CAF - Černá, Lenka (2008)
Práce se zabývá metodami řízení kvality a výkonnosti v oblasti veřejné správy. Teoretická část je zaměřena na popis modelů a metod managementu kvality jako jsou řady norem ISO 9000, model excelence EFQM, Benchmarking a metoda Balanced Scorecard. Modelu CAF je zde vyčleněn větší prostor z důvodu jeho zvyšující se oblíbenosti v oblasti veřejné správy. Praktická část je zaměřena na aplikaci modelu CAF na krajských a městských úřadech. Hlavním cílem mé práce je pomocí vyhodnocení dotazníkového šetření poukázat na to, zda se na úřadech objevuje zájem o zavádění nových nástrojů zvyšujících kvalitu. Jakým směrem se úřady v oblasti managementu kvality ubírají a z jakého důvodu tento zájem roste nebo klesá.