Management kvality ve veřejné správě se zaměřením na aplikaci modelu CAF - Černá, Lenka; Vláčil, Jan, 1943-; Votápek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá metodami řízení kvality a výkonnosti v oblasti veřejné správy. Teoretická část je zaměřena na popis modelů a metod managementu kvality jako jsou řady norem ISO 9000, model excelence EFQM, Benchmarking a metoda Balanced Scorecard. Modelu CAF je zde vyčleněn větší prostor z důvodu jeho zvyšující se oblíbenosti v oblasti veřejné správy. Praktická část je zaměřena na aplikaci modelu CAF na krajských a městských úřadech. Hlavním cílem mé práce je pomocí vyhodnocení dotazníkového šetření poukázat na to, zda se na úřadech objevuje zájem o zavádění nových nástrojů zvyšujících kvalitu. Jakým směrem se úřady v oblasti managementu kvality ubírají a z jakého důvodu tento zájem roste nebo klesá.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; Balanced Scorecard; bakalářské práce; Balanced Scorecard; bachelor's theses