Podniková sféra v stave ropnej núdze - Guľašová, Mária (2008)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a vyhodnotit postavení podnikové sféry v řešení stavu ropné nouze a zjistit souvislost mezi systémem hospodářských opatření pro krizové stavy a problematikou řešení stavu ropné nouze. Po vyhodnocení dané situace jsem došla k závěru, že podniková sféra je nezbytná při řešení stavu ropné nouze. Strategické nouzové zásoby ropy v státních hmotních rezervách tvoří součást systému hospodářských opatření pro krizové stavy.