Analýza a predikce elektronického trhu s hudbou - Pulda, Michal; Raška, Ondřej; Mutl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce analyzuje podmínky a fungování současného trhu s hudbou s akcentem na její prodej v elektronických formátech. Dále vyjasňuje základní pojmy a vykládá právní rámec využívaný v České republice i ve světě. Technologickým aspektům je věnována část práce, která pojednává o rozdílných hudebních formátech, realizaci prodeje pomocí Internetu a o prostředcích pro sdílení obsahu. Zmíněny jsou i významné služby, které na Internetu fungují a do značné míry ovlivňují další vývoj tohoto odvětví. Pro pochopení současné situace je důležitá analýza fenoménu pirátství, která se opírá o dosud publikované studie a snaží se reflektovat postoje zákazníků, interpretů i hudebního průmyslu k současnému stavu na trhu. V poslední části jsou navrženy možnosti dalšího vývoje a potenciálně využitelných služeb, které by v budoucnosti mohly přinést hodnoty pro zákazníky a hudební průmysl jako celek. Mezi modely patří transformace ochranářských služeb, diversifikace nabídky, paušální přístup a streamovací služby. Nové modely jsou pak celkově zpracovány včetně návazností jednoho na druhý.
Vedoucí práce: Ondřej Raška
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; pirátství; bakalářské práce; buccaneering; bachelor's theses