Návrh a tvorba dokumentace BI systémů - Andrle, Ondřej; Pour, Jan; Zajíc, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce pojednává o různých typech dokumentů a dokumentací, které doprovází nasazení Business Intelligence systémů. Charakter a struktura práce je ovlivněna spoluprácí s firmou Cleverdecision. Firma Cleverdecision implementovala BI řešení do oblasti zdravotnictví a umožnila analytickou práci s daty získanými ze zdravotnických registrů. Implementované BI řešení je v této práci zdokumentováno dvěma směry. První dokumentace je určitou specifikací nasazeného systému, která zahrnuje architekturu, popis jednotlivých komponent a použité hardwarové a softwarové technologie. Tato dokumentace slouží především jako demonstrace možností popisu BI systému a je umístěna za teoretickou částí pojednávající o typech dokumentů, které vznikají při projektování BI systémů. Druhá dokumentace je určena koncovým uživatelům systému a je umístěna v příloze. Vysvětluje možnosti práce s kontingenčními tabulkami v prostředí Microsoft Excel, které slouží pro analytickou práci s daty. Pomocí této dokumentace budou uživatelé schopni připojit se na multidimenzionální kostku a sestavit kvalitní a vypovídající výstup. Tyto dvě dokumentace jsou hlavními cíli mé práce. Práce se také zmiňuje o různých skupinách koncových uživatelů a jejich schopnostech práce s reporty. Závěrem jsou v práci analyzovány jednotlivé etapy a zásady tvorby uživatelské dokumentace.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; business intelligence; dokumentace; bakalářské práce; business intelligence; documentation; bachelor's theses