Personální práce v malém podniku - Dvořák, Lukáš (2008)
Cílem bakalářské práce je analyzovat zásady a postupy personální práce a vybraných personálních činností (získávání, výběru, přijímání a adaptace pracovníků, řízení pracovních výkonů a hodnocení pracovníků, odměňování pracovníků a vzdělávání a rozvoje pracovníků), které používá vedoucí pracovník v malé rodinné firmě působící v gastronomii, porovnat teorii s praxí, identifikovat a objasnit přednosti a nedostatky a pokusit se navrhnout a zdůvodnit jejich využití a řešení. Výsledkem by měla být optimalizace personální práce ve sledované firmě.