Analýza, metody a nástroje minimalizace a možnosti diverzifikace konkrétních rizik ve vybraném podniku - Taušek, Jan (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami a nástroji minimalizace a diverzifikace rizik v britské společnosti Sun Leisure Ltd. První část obsahuje důležité teoretické poznatky z oblasti krizového managementu. Druhá část obsahuje charakteristiku metod, které jsou využívány ke snížení rizika. Tyto metody budou ilustrovány v praktické aplikační části. Třetí část přináší představení společnosti a produktu, samotnou analýzu rizik, SWOT analýzu daného podniku a analýzu diverzifikací rizika. Poslední důležitý aspek jsou doporučení, která by společnost měla zvážit.