Metody ochrany proti odposlechu a sledování v digitálních sítích - Pokorný, Tomáš (2008)
Hlavním cílem této práce je představit čtenáři ucelený pohled na téma odposlechů a sledování v digitálních sítích. Zároveň se práce snaží nalézt vždy vhodné řešení konkrétní hrozby. Bezpečnostní opatření jsou rozdělena na technologická a organizační. Jako názorný příklad jejich aplikace slouží kapitola poslední, kdy je u konkrétní firmy popsán postup, podle něhož by se mělo postupovat v případě řešení komplexní ochrany proti odposlechům. Dojde i na kalkulaci orientačních celkových nákladů.