Krizový plán firmy - Lonk, David (2008)
Tato práce pojednává o významu krizového plánu firmy v oblasti prevence rizik a o jeho užití v době krizové situace, analyzuje metody a postupy užívané při jeho tvorbě. Detailně zkoumá tvorbu plánu od identifikace možných rizik, přes návrh řešení, až po testování a aktualizaci. Dále popisuje nejvhodnější strukturu krizového plánu s ohledem na jeho využití v praxi, analyzuje některé další speciální plány, které jsou obvykle součástí krizového plánu firmy. Cílem praktické části je vytvoření modelového krizového plánu.