Financování příspěvkových organizací z pohledu jejich hospodářsko - právní formy - Bienová, Lucie (2009)
Předkládaná práce zachycuje financování sociálních služeb z pohledu různých hospodářsko-právních forem. Zabývá se účetnictvím a financováním příspěvkových organizací a dalších forem společností. Součástí jsou i návrhy možnosti financování různých hospodářsko-právních forem a jejich výhody a nevýhody. Teoretická a praktická část se vzájemně prolínají. Teoretická část charakterizuje jednotlivé právní formy a způsoby jejich financování. Praktická část je ilustrována konkrétním příkladem domova důchodců včetně finanční analýzy této organizace a ukázky kalkulace cen.