Konfiskace sudetoněmeckého zemědělského majetku a jeho následné přidělování novým československým osídlencům - Hájková, Kateřina; Soběhart, Radek, 1978-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své práci se snažím zhodnotit situaci, do které se dostal Československý stát po druhé světové válce v důsledku odsunu Němců. Práce shrnuje přínos a efektivitu jednotlivých opatření a právních uprav, které vláda přijala proto, aby zajistila konfiskaci německého majetku a jeho následného přidělování novým českým osídlencům. Hlavním přínosem mé práce je celkové zhodnocení tohoto období a s tím související nalezení nedostatků v tomto procesu, které zpravidla způsobila rychlost, s jakou dekrety byly přijaty. A dále upozornění na to, že se v poválečné době byly prioritou státu zájmy bezpečnostní, národnostní a politické, a to vše na úkor československého hospodářství.
Vedoucí práce: Radek Soběhart
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; pohraničí; bakalářské práce; border region; bachelor's theses