CATCHING-UP PROCES V ČESKÉ REPUBLICE - Koblihová, Veronika (2008)
Bakalářská práce se zabývá catching-up procesem. První teoretická část je zaměřena na samotný proces dohánění obecně a jeho teoretické vysvětlení. Dále řeší otázku, proč ekonomiky některých zemí rostou rychleji či naopak pomaleji. Rozebírá faktory, které ovlivňují rychlost hospodářského růstu. Druhá část se zabývá analýzou růstu české ekonomiky od poloviny 90. let. Co napomohlo, či naopak zbrzdilo hospodářský růst. Jaký je současný stav ČR, její nedostatky, rizika a příležitosti. Jakými opatřeními ze strany státu lze urychlit hospodářský růst. Jak probíhá proces dohánění zemí EU v komparaci s některými dalšími zeměmi.