Analýza nástrojů pro tvorbu dokumentace a nápovědy aplikací - Libík, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Tichý, Vladimír, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce poskytuje základní přehled v oblasti dokumentace a nápovědy aplikací, předkládá návrh a srovnání nástrojů vhodných pro jejich tvorbu a nástin možností jejich využití. Je rozdělena do tří hlavních částí. První část seznamuje čtenáře s pojmem dokumentace, jejím účelem, jednotlivými druhy, strukturou a fázemi budování. Uvádí také rozdíly přístupu rigorózních a agilních metodik k její tvorbě a závěr je věnován pozici autora dokumentace a popisuje předpoklady pro úspěšné vykonávání role dokumentátora. Další kapitola se zabývá nápovědou aplikací, uvádí její účel a charakteristiky jednotlivých druhů. Dále jsou rozděleny prostředky, kterými je nápověda uskutečňována, a sice na grafické elementy, systémy nápovědy a Web help. Poslední, hlavní část, je věnována analýze nástrojů pro tvorbu dokumentace a nápovědy aplikací. Obsahuje popis postupu při analýze a vyhledávání nástrojů, jejich kategorizaci a kritéria použitá pro výběr nástrojů k hodnocení. U každého je uveden jeho obecný popis, základní parametry, přehled hlavní funkcionality, hodnocení možností využití a kombinace s dalšími nástroji. V závěru jsou shrnuty výsledky analýzy a navržena oblast využití jednotlivých nástrojů. Práce by měla pomoci čtenáři při orientaci v dostupných nástrojích pro tvorbu dokumentace a nápovědy a poskytnout vodítko při výběru konkrétního řešení.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; dokumentace; bakalářské práce; documentation; bachelor's theses