Vplyv internetu na informačnú spoločnosť v procese vzdelávania - Steiner, Štefan; Pavlíček, Antonín, 1977-; Munk, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem bakalářské práce je objasnit vlivy internetu, které jsou dalekosáhlé a různorodé. Internet výrazně přispěl ke vzniku nové společnosti, nových forem ekonomiky. Práce proto rozebírá informační společnost a s ní spojenou ekonomiku informací. Jsou to právě informace, které tvoří internet, internetovou kulturu, zvyky, komunity lidí. A výjimkou neni ani škola a školské prostředí, typické místo pro proces vzdělávání. Cílem práce je objasnění vzdělávací funkce internetu, nové metody a nástroje, které internet vnesl do vzdělávacího procesu. Vyvrcholením práce je výzkum mezi studenty, který odhaluje do jaké míry internet ovlivnil studium.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; informace; analýza; internet; informační společnost; bakalářské práce; information; analysis; Internet; information society; bachelor's theses