Měření výkonnosti a jeho využití v projektech - Svata, Bohuslav (2009)
Tato práce si klade za úkol splnění několika cílů. Prvně jde o představení měření výkonnosti a zasvěcení čtenáře do problematiky tohoto oboru. Dalším úkolem je prezentovat některé z používaných metodik měření výkonnosti, vzájemně je porovnat a diskutovat vhodnost jejich použití v prostředí projektového managementu v oboru ICT. V posledním bodě práce srovnává rozdílnosti měření na celopodnikové a projektové úrovni a představuje využití metodik měření výkonnosti v projektech.