Financování neziskových organizací - Tržická, Kristýna (2009)
Bakalářská práce na téma "Financování neziskových organizací" poskytuje ucelený přehled o neziskovém sektoru. Teoretická část práce je zaměřena na dějiny vzniku neziskových organizací, na jejich obecnou charakteristiku a dělení, na cíle, které tyto organizace plní, a na jejich celkovou funkci. Další část se věnuje už konkrétnímu typu neziskových organizací, a to organizacím příspěvkovým. Jsou zde uvedeny způsoby jejich financování a účel jednotlivých fondů příspěvkových organizací. V praktické části jsou využívány teoretické poznatky autorky k analýze hospodaření vybrané příspěvkové organizace.