Financování neziskových organizací - Tržická, Kristýna; Marhounová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce na téma "Financování neziskových organizací" poskytuje ucelený přehled o neziskovém sektoru. Teoretická část práce je zaměřena na dějiny vzniku neziskových organizací, na jejich obecnou charakteristiku a dělení, na cíle, které tyto organizace plní, a na jejich celkovou funkci. Další část se věnuje už konkrétnímu typu neziskových organizací, a to organizacím příspěvkovým. Jsou zde uvedeny způsoby jejich financování a účel jednotlivých fondů příspěvkových organizací. V praktické části jsou využívány teoretické poznatky autorky k analýze hospodaření vybrané příspěvkové organizace.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; financování; příspěvkové organizace; neziskové organizace; bakalářské práce; financing; nonprofit organizations; bachelor's theses