Zabezpečení dat na veřejně přístupném zařízení - Fikar, Vítězslav; Klas, Jan; Lešák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá návrhem zabezpečení dat na veřejně přístupném zařízení v organizaci, která ke své činnosti potřebuje uchovávat citlivá data. Úvodní část se věnuje důvodu volby tématu a zhodnocení současné situace. Je zde nastíněna metodika, která bude při práci použita. Tato část práce také zmiňuje konkrétní cíle, kterých chce práce dosáhnout. Další část práce se věnuje problému v teoretické úrovni. Obsahuje informace o použité metodice. Jsou zde zmíněny a popsány jednotlivé alternativy, které by mohly vést k vyřešení problému, tedy k účinnému zabezpečení dat. Následující část práce již zavádí teoretické poznatky do praxe. Dochází k navržení zabezpečení dat u konkrétní organizace na základě jejích požadavků. Jsou zde vybrány jednotlivé alternativy z teoretické části a také zdůvodnění jejich výběru. Závěr práce obsahuje shrnutí řešeného problému. Dále zhodnocuje navržené zabezpečení a porovnává jej s výchozím stavem v organizaci a jejími potřebami.
Vedoucí práce: Jan Klas
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses