Performance management - Štěpán, Radek; Matuštík, Ondřej; Oškrdal, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Řízení podnikové výkonnosti neboli Corporate Performance Management (CPM) je v dnešní době často skloňovaným pojmem. Firmy hledají řešení, která by jim pomohla uspokojit více zákazníků či snížit vlastní náklady a tím posílit vlastní finanční výsledky. Jedním z přístupů podpory podnikových priorit je implementace řešení pro podporu rozhodování. CPM ve své podstatě nabízí konsolidaci podnikových cílů s podnikovými procesy a odpovídá na otázky: "Jak si vedeme? Proč? Co bychom měli dělat?" Práce je rozdělena do tří částí. První poskytuje úvod do tematiky řízení výkonnosti, vyzdvihuje přednosti systému CPM, odkrývá jeho základní stavební kameny a poskytuje historický vhled do širších souvislostí. Druhá část analyzuje současnou situaci na trhu s produkty CPM. Třetí závěrečná nabízí shrnutí a odhad budoucího vývoje na základě vypozorovaných souvislostí.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses