Vzdělávání a zaměstnávání vězňů v rámci a po výkonu trestu odnění svobody - Jakešová, Ivana; Minárik, Pavol; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Úvod bakalářské práce se zabývá důležitostí pojmů lidský kapitál a restorativní justice. V současnosti není cílem uvěznit pachatele, ale stimulovat jej k nápravě. Proto již ve výkonu trestu odnětí svobody má pachatel možnost rozšířit si své vzdělání, přihlásit se do nabízených rekvalifikačních kurzů, či ve výkonu trestu odnětí svobody pracovat. Hlavním cílem práce je zjistit, zda tyto aktivity, vzdělávání, rekvalifikace a zaměstnávání během výkonu trestu odnětí svobody, jsou pro odsouzeného i společnost přínosné. Vznikla celá řada projektů, které se snaží o znovuzačlenění ex-pachatelů zpět do společnosti a na trh práce. Na otázku, zda dochází díky všem těmto aktivitám k pachatelově nápravě, se pokusím odpovědět především díky statistice, týkající se výše recidivy, tedy opakované trestné činnosti, v naší zemi.
Vedoucí práce: Pavol Minarik
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses