Analýza koľajovej dopravy v New Yorku - Krupa, Stanislav; Melechovský, Jan; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Kolejová doprava v městě New York je jedna z nejstarších a nejrozsáhlejších na světe. Základním nosním systémem městské přepravy je právě metro, nebo taky "Subway", které vzhledem na vysokou hustotu obyvatelstva plní nezbytnou roli při pohybu osob na území Manhattanu, Bronxu, Queens a Brooklynu. Samotný systém se napájí na příměstské a specifické druhy přepravy, co zvyšuje jeho přepravní proud a radí mezi nejvíc vytížené systémy kolejové přepravy na světě. Budoucnost metra se nese v znamení rozšiřování tratí a výstavby úplně nové linky T. Významným momentem je i současná hospodářská krize, která nutí správní a plánovací orgány metra v New Yorku přehodnotit investiční záměry. Celkově systém operuje spolehlivě, čelí ale početným výzvám v budoucnosti, aby zabezpečil přepravu pro víc než 8 mil obyvatel města.
Vedoucí práce: Jan Melechovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; doprava; bakalářské práce; transportation; bachelor's theses