Vývoj mobilních aplikací v .NET CF - Novotný, Marek (2008)
Práce je zaměřená na vývoj mobilních aplikací v .NET Compact Frameworku. Popisuje přínos nových verzí .NET CF, prvky které je možné využívat pro jednotlivé typy zařízení (Smartphone, Pocket PC). Práce pojednává také o návrhu GUI pro mobilní zařízení. Dále se práce zabývá možnostmi testování vytvářených aplikací. Popisuje tak Microsoft Device Emulator V3 a jeho možnosti. Také obsahuje stručný popis vývojového prostředí Visual Studio 2008. Obsahuje praktický příklad vytvoření aplikace na posílání SMS zpráv.