Maloobchod jako lakmusový papírek vývoje ekonomiky? - Walach, Janusz; Písař, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce, se zabývá maloobchodem a hlavně zahraničními maloobchodními řetězci u nás. Zaměřuje se na období po roku 1989, kdy docházelo ke vstupu nových společností na český trh. Zaobírá se také makroekonomickými charakteristikami státu a jejich vlivem na vstup, slučování a odchod těchto řetězců. V další fázi, se tato práce věnuje charakteristice momentu nasycení trhu, zda je tento moment reálný, zda už nastal a případně na základě jakých makroekonomických dat ho lze predikovat. Všechny výsledky a údaje jsou také porovnávány se stavem v dalších postkomunistických státech střední Evropy. Závěr práce je věnován budoucímu vývoji maloobchodu.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses