Analýza rizik informačních systémů - Král, Miroslav (2008)
Cílem této práce je přinést ucelený pohled na řízení bezpečnosti informací, který je rozdělený na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny procesy řízení rizik bezpečnosti informací a metodiky používané při analýze rizik informačních systémů (CRAMM, OCTAVE, MEHARI). Na konci teoretické části je zdůvodněn výběr metodiky pro praktickou část této práce. V praktické části je použita metodika CRAMM pro analýzu rizik informačního systému v prostředí nemocnice. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy a vypracován vzorový navazující projekt, jehož cílem je aplikovat doporučení, která vyplývají z provedené analýzy. Přínos práce tkví v praktickém použití metodiky a ověření teoretických koncepčních rámců v praxi.