Analýza rizik informačních systémů - Král, Miroslav; Luc, Ladislav; Mikulecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této práce je přinést ucelený pohled na řízení bezpečnosti informací, který je rozdělený na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny procesy řízení rizik bezpečnosti informací a metodiky používané při analýze rizik informačních systémů (CRAMM, OCTAVE, MEHARI). Na konci teoretické části je zdůvodněn výběr metodiky pro praktickou část této práce. V praktické části je použita metodika CRAMM pro analýzu rizik informačního systému v prostředí nemocnice. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy a vypracován vzorový navazující projekt, jehož cílem je aplikovat doporučení, která vyplývají z provedené analýzy. Přínos práce tkví v praktickém použití metodiky a ověření teoretických koncepčních rámců v praxi.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; informační bezpečnost; bakalářské práce; information security; bachelor's theses