Zavedení informačního systému Unicorn Universe na Unicorn College - Krejsa, Jiří (2008)
Základním tématem bakalářské práce je problematika zavedení informačního systému do organizace. Cílem práce je popsat vybrané postupy, které jsou pro zavedení IS využívány, a rozebrání aplikace těchto postupů na jednom konkrétním případu. Práce by měla ukázat variabilitu metod, které jsou využívány, a současně prokázat obtížnost úlohy použití teoretického postupu v konkrétní situaci. Vybrané metody jsou popsány na základě dostupné literatury a elektronických zdrojů od domácích i zahraničních autorů. Praktická část zpřístupňuje metodiku využívanou podnikem, který se dlouhodobě věnuje zavádění informačních systému, a rozebírá jeden z projektů, ve kterém tento podnik svoji metodiku aplikoval. Hlavním přínosem práce je přehledné popsání procesu zavedení informačního systému a jeho aplikace na konkrétním příkladě. Zachycené výsledky potvrzují obtížnost úlohy, kterou v dnešní době opakovaně řeší všechny střední a velké organizace. Současně ospravedlňují pozornost, která je zavádění informačních systému věnována.