Realizace DMS v redaktorském prostředí - Moravec, Pavel (2008)
Práce pojednává o problematice realizace DMS v redaktorském prostředí a určuje postup, jakým je na základě konkrétní poptávky vhodné postupovat při přesné specifikaci jeho funkcionality. Cílem je přitom co nejlépe vyhovět konkrétním požadavkům klienta a uživatelů systému. Práce dále přesně definuje a vysvětluje funkčnost, kterou by měl poptávaný DMS poskytovat a srovnává nejvýznamnější open source systémy z hlediska možností jejich využití při implementaci poptávané funkcionality. Součástí práce je specifikace poptávaného systému.