Servery týmové spolupráce jako služba - Oudrnický, Jan (2009)
Práce si klade za cíl analyzovat stávající situaci na poli serverů sloužících k podpoře týmové spolupráce na Internetu, především v oblasti svobodného software, nastínit jejich základní myšlenky, které stojí za službou, a jak jsou ve skutečnosti apliko-vány, přičemž uvede příklady praktické aplikace. Také se zabývá průzkumem skutečné situace a za pomoci výše uvedených charakteristik a principů popisuje nejvýznamněj-ší hráče na trhu. Má sloužit jako podklad pro seznámení s tématem.