Teorie kapitálových trhů a vstup jednotlivce na obchodování na burze - Nováček, Jakub (2009)
Práce nastiňuje kapitálové trhy, jejich funkci význam a dělení a dále zpracovává teorii burzy. Praktická část se zabývá rozhodnutím jednotlivce na burzu vstoupit. K tomu tento jedinec používá různé nástroje a na ochranu svého kapitálu a minimalizaci risku.