Podnikové architektury - Dvořák, Jaroslav; Selčan, Vladimír; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou podnikových architektur. Podniková architektura je dnes v oblasti informatiky již poměrně zažitým pojmem. Pokrývá disciplínu zabývající se modelováním a plánováním rozvoje informačních technologií a to zejména v rozlehlých organizacích. Podniková architektura nabývá významu tam, kde komplexnost systému začíná přesahovat mozkové kapacity pracovníků. První část práce obsahuje rozbor podnikové architektury, která popisuje strukturu, obsah a vztah k podniku. Nejpodstatnějším prvkem této první části je charakteristika architektonických rámců, na kterých podniková architektura stojí. Druhá část práce obsahuje představení třech významných rámců Zachman, TOGAF a FEAF. Následně je rámec FEAF srovnáván s oběma předešlými rámci. Na závěr práce je na základě vhodného výběru srovnávacích kritérií vytvořeno krátké porovnání vlastností a obsahu všech tří zmíněných rámců.
Vedoucí práce: Vladimír Selčan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses