Regulace reklamy na tabákové výrobky - Jiroutová, Adéla; Písař, Pavel; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Naším prvním krokem bude návrat do minulosti USA. Pohledem na počátky a historický vývoj regulace tabákové reklamy zjistíme příčiny regulace a reakci subjektů na ni. Porovnáme situaci v Evropské unii v oblasti regulace tabákové reklamy a sponzoringu se situací v České republice a ostatních členských státech. Jaké jsou spotřební trendy a komplexnost proti- kuřácké politiky v zemích evropských zemích odhalíme dalším krokem. Hlavním cílem práce je zhodnocení, zda regulace tabákové reklamy dosáhla svých cílů, které měla vytyčené. Budeme se snažit poukázat na některé mylné představy o nutnosti regulace. Zhodnotíme vliv reklamy na mladistvé. Co nejlépe odpovíme na otázku, zda zákaz tabákové reklamy má vliv na snížení spotřeby tabákových výrobků. Určíme rozdíly ve velikosti spotřeby v zemích bez zákazu tabákové reklamy a v zemích se zákazem. Hlavními podklady nám budou zejména závěry mezinárodních studií zkoumající toto téma. Naším dalším objektem zkoumání budou ekonomické aspekty regulace tabákové reklamy a její reálné dopady na ekonomiku. Posledním zájmem této práce budou další vlivy regulace.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; tabák (výrobek); bakalářské práce; tobacco; bachelor's theses