Rozvoj úvěrových obchodů stavebních spořitelen v ČR. - Bartoničková, Jitka (2009)
Práce je zaměřena na rozvoj úvěrových obchodů v České republice. Čtenáře nejprve seznamuje se vznikem stavebního spoření a s jeho legislativní úpravou. Dále jsou zevrubně popsány typy úvěrů, řádný a překlenovací, včetně nabídek jednotlivých stavebních spořitelen. Zbytek práce pojednává o vývoji poskytnutých úvěrů stavebních spořitelen v České republice. Je použita analýza časových řad k zjištění trendu a na základě této analýzy jsou predikována data do blízké budoucnosti. Na tuto část navazuje konfrontace s realitou a vlastní hodnocení.