Mikroekonomická politika státu (eliminace tržních selhání) v oblasti daňové - Maršíčková, Linda; Novák, Vladimír; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce je zaměřena na tržní selhání a teoretické možnosti, jak je stát může svou činností eliminovat. V praktické části je pak pozornost věnována jednomu z těchto nástrojů - daňové politice, a to konkrétně formou analýzy daňové soustavy Slovenska ve světle nedávno proběhlé daňové reformy, kdy byla na Slovensku zavedena rovná daň. Závěrem jsou shrnuty přínosy a nedostatky reformy a zejména zhodnocen její vliv na příjmy a výdaje dotčených subjektů.
Vedoucí práce: Vladimír Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses