Daň z nehnuteľnosti na Slovensku - analýza vybraného mesta - Smiková, Martina (2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou daně z nemovitosti ve městě Levoča. Vychází z porovnání nejvýraznějších odlišností ve zdanění nemovitosti před reformou s účinností od roku 2005 a po jejím zavedení. Pozornost je zaměřená především na změny v důsledku této reformy s důrazem na chováni se správce daně (obec). Od toho se odvíjí i cíl práce, kterým je zhodnocení těchto vlivů prostřednictvím provedených analýz. Nosnou část práce tvoří právě zmíněné analýzy, a to analýza všeobecně závazných nařízení a analýza daňových příjmů.