Teorie lidského kapitálu - Kadlecová, Lucie (2008)
Práce se zabývá teorií lidského kapitálu. Část práce je věnována vývoji teorie v ekonomickém myšlení, dále autorka vysvětluje význam pojmu lidský kapitál. Jsou popsány kritiky teorie lidského kapitálu a také lidský kapitál na pracovním trhu. Závěr práce je věnován lidskému kapitálu a hospodářskému růstu.