Krátkodobé cenné papíry - Buřičová, Lenka (2008)
Tato bakalářská práce se věnuje především oceňování krátkodobých cenných papírů. Nejprve se zaměřuje na historický vývoj oceňování počínajíc rokem 1989, následně přechází k současné úpravě dané problematiky. Jsou zde zmíněna specifika v oblasti účtování cenných papírů v zahraniční měně. Na závěr uvádí daňové aspekty operací s cennými papíry.