Vliv upadajícího odvětví na město Železný Brod - Boučková, Šárka (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku průmyslového odvětví a na jeho současný úpadek, což má obrovský vliv na ekonomické ukazatele v regionu. V teoretické části se práce zabývá regionálními teoriemi, které v praktické části využívá k analýze území. Pomocí těchto teorií a jejich výpočtů se potom snaží odhadnout budoucí vývoj. V praktické části se zabývá sklářským průmyslem ve městě Železný Brod. Toto odvětví má zde velkou tradici a zaměstnává velkou část obyvatel celého regionu. V posledních několika letech ale poptávka po těchto produktech klesá, což ovlivňuje celý region.