Vliv upadajícího odvětví na město Železný Brod - Boučková, Šárka; Čadil, Jan; Horáček, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku průmyslového odvětví a na jeho současný úpadek, což má obrovský vliv na ekonomické ukazatele v regionu. V teoretické části se práce zabývá regionálními teoriemi, které v praktické části využívá k analýze území. Pomocí těchto teorií a jejich výpočtů se potom snaží odhadnout budoucí vývoj. V praktické části se zabývá sklářským průmyslem ve městě Železný Brod. Toto odvětví má zde velkou tradici a zaměstnává velkou část obyvatel celého regionu. V posledních několika letech ale poptávka po těchto produktech klesá, což ovlivňuje celý region.
Vedoucí práce: Jan Čadil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; nezaměstnanost; bakalářské práce; unemployment; bachelor's theses