Analýza systému zdravotníctva v Českej republike a na Slovensku po roku 1993. - Eliašová, Mária; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá analýzou zdravotních systému v České Republice a na Slovensku z hlediska vývoje výdajů na zdravotnictví v letech 1995 až 2006. Pozornost je zaměřená taky na charakteristiku zdravotního systému a to z hlediska způsobu poskytování zdravotní starostlivosti a její financování. Cílem samotné analýzy není hodnotit efektivnost systému, ale spíš podat obraz o tom, jak se jednotlivé ukazatele obou krajin, které vyšli z jednoho systému, vyvíjeli či měnili. Zmíněna je i demografická struktura obyvatelstva, která sehrává důležitou roli v rámci změn objemu prostředků vynakládaných na zdravotní starostlivost. V neposlední řadě práce poukazuje na nejvýznamnější provedené změny v rámci reformy zdravotnictví po roce 2006.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; reforma zdravotnictví; bakalářské práce; health care reform; bachelor's theses