Americká hypotéční krize - Pšurná, Pavla; Šimáček, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na americkou hypoteční krizi. Práce je rozdělena do tří částí. První pojednává o finanční krizi obecně, druhá část pojednává o konkrétní hypoteční krizi v USA. Je rozdělena na tři podkapitoly, první popisuje situaci v USA před vznikem hypoteční krize, další kapitola přibližuje stav amerického hypotečního a nemovitostního trhu, vykresluje příčiny a průběh celé krize. Závěrečná podkapitola pak shrnuje situaci na finančním trhu, včetně dopadů a opatření, která budou přijata v rámci ozdravení americké ekonomiky. Poslední část bakalářské práce se věnuje Evropě, zejména pak dopadům této krize na ekonomiky členských zemí EU, evropské trhy a finanční instituce. Vykresluje stav české ekonomiky a dopad hypoteční krize na ni. Cílem práce je poskytnout komplexní pohled na celou krizi a přiblížit stav americké ekonomiky před a během krize.
Vedoucí práce: Milan Šimáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses