Oceňování ve finančním účetnictví - Boučková, Markéta (2009)
Práce poskytuje ucelený přehled metod oceňování aktiv a pasiv ve finančním účetnictví podle české právní úpravy a také podle mezinárodních standardů IFRS. V první části rozebírá jednotlivé oceňovací základny, a v části druhé se pak věnuje použití těchto oceňovacích základen u jednotlivýh druhů majetku. Závěrem shrnuje klíčové poznatky a související náhled autorky na tuto problematiku.