Komparácia systému platenia za komunálne odpady v Slovenskej republike a Českej republike - Švajková, Michaela (2009)
Tato bakalářská práce je směrovaná do oblasti nakládaní s komunálním odpadem. Zaměřuje se na popis a následní komparaci legislativy, která se týká komunálního odpadu (především způsobů placení za komunální odpad podle platných zákonů) na Slovensku i v České republice. V praktické části je tato teorie aplikovaná na vybraných příkladech obcí z uvedených států. Cílem této analýzy způsobů placení za komunální odpad ve zvolených obcích je zhodnotit a porovnat efektivitu používaných druhů plateb za komunální odpad, případně poukázat na jejich nedostatky a přínosy.