Komparácia systému platenia za komunálne odpady v Slovenskej republike a Českej republike - Švajková, Michaela; Geuss, Erik, 1963-; Branžovský, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce je směrovaná do oblasti nakládaní s komunálním odpadem. Zaměřuje se na popis a následní komparaci legislativy, která se týká komunálního odpadu (především způsobů placení za komunální odpad podle platných zákonů) na Slovensku i v České republice. V praktické části je tato teorie aplikovaná na vybraných příkladech obcí z uvedených států. Cílem této analýzy způsobů placení za komunální odpad ve zvolených obcích je zhodnotit a porovnat efektivitu používaných druhů plateb za komunální odpad, případně poukázat na jejich nedostatky a přínosy.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses