Prodej podniku nebo jeho části - Novotná, Barbora (2008)
Bakalářská práce se věnuje prodeji podniku nebo jeho části z hlediska právního, účetního a daňového. Každá ze dvou částí je věnována určité oblasti, přičemž první část práce je věnována prodeji podniku nebo jeho části z právního pohledu. Definuje důležité pojmy, které úzce souvisí s prodejem podniku nebo jeho části tak, jak to uvádí obchodní zákoník a zabývá se právy a závazky kupujícího. Druhá část je zaměřena na prodej a nákup podniku nebo jeho části z pohledu účetnictví a daní, přičemž první kapitola se věnuje dané problematice obecně z hlediska účetních a daňových zákonů. Další kapitola objasňuje prodej a nákup podniku nebo jeho části ve vazbě na daň z příjmů. Následující kapitoly jsou zaměřeny na prodej podniku nebo jeho části ve vazbě na ostatní významné daně v České republice a na jejich dopady na rozebíranou problematiku. Poslední kapitola je shrnutím toho nejdůležitějšího, co by měli prodávající i kupující znát a zařídit.