Provázanost účetnictví ČR s daní z příjmů právnických osob - Bucharová, Ivana (2009)
Záměrem bakalářské práce je rozebrat oblasti, které vycházejí z účetnictví při stanovení základu daně z příjmů právnických osob nebo se jejich přístupy naopak liší. Jedná se o oblasti oceňování majetku, aktivace nákladů, problematiku cenných papírů a opravných položek. Kapitoly obsahují základní informace o dané problematice, oddělený náhled účetní a daňový, rozdíly mezi přístupy a dílčí shrnutí tématu.