Místní poplatky ve vybraných obcích ČR - Kozák, Vojtěch (2009)
Bakalářská práce se zabývá místními poplatky ve zvolených dvaceti obcích Královéhradeckého kraje. V první, teoretické části je přiblížena současná soustava místních poplatků a uvedena stručná charakteristika jednotlivých druhů místních poplatků. Praktická část pak porovnává dvacet obcí z hlediska uplatňované politiky v rámci místních poplatků. Zkoumá zejména rozpočtové příjmy z poplatků, jejich strukturu, odlišnosti, vývoj od roku 2001 a podíl na daňových příjmech. Analýzou je prokázána závislost příjmů na počtu obyvatel, nikoli však příjmů přepočtených na jednoho obyvatele na počtu obyvatel